Dans!

En venninne av meg orket ingenting lengre. Hun var sykemeldt fra jobben og var helt rådvill. Men så fikk hun høre om et danse kurs for 50plussere. Fem år senere slipper hun seg fortsatt løs på dansegulvet to ganger pr uke. Dan var egentlig ikke hennes greie frem til den dagen hun satte igang. Kroppen verkte, energien var på null puktet og diagnosen lød: utmattningssyndrom. Danselæreren var heldigvis full av empati med varme, kjærlighet og livsglede. Lederen er utdannet sykegymnast men idag arbeider hun kun med å lære kroppen å kjenne, avspenning og den lekende velgjørende og humorfyllte dansen. De baker sammen afrikanske rytmer med søderhavs toner og maorisk og australske dansetrinn.

Det er mest kvinner på dansekursene og de fleste er 50 plussere.Mennene på den alderen er vanskeligere å lokke, selvom de ville ha stor glede av det. Mange har dansen som smertehåndtering for kropp og sjel eller som rehabilitering. Men de fleste 50 plussere har dansen som en lystfyllt treningsform.

I Afrika sier man at når man danser så eksisterer man. Dansen kom før ordet, det betyr ikke at man må elske å danse, men den vekker noe spesiellt hos oss mennesker.  Mange har det bedre med å danse enn å prate.

Dans på denne måten gir økt styrke, bedre bevegelse, god avspenning, bedre kroppskontroll, bedre mental helse, anti stress, selvtilliten øker og alle kan være med ( det fungere å danse både sittende og stående).

Det er som balsam for sjelen, begynn å dans jenter!!!!

#helse #trening #dans #kvinner #kommunikasjon

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg