Du smører og smører og huden er like tørr!

50 pluss huden føles ofte som om du ikke kommer noen vei med å smøre deg. Du smører og smører og huden er nesten like tørr igjen med det samme.-kjenner du deg igjen? Hva skjer egentlig med huden etter 50 pluss… å skylde på vårt harde vinterklima holder ikke, for etter 50 pluss er tørr hud et året rundt problem. Arvelighet har en viss påvirkning, men fukt og fettbalansen i huden spiller den store rollen og helt avgjørende for huden vår. Jo eldre vi blir desto mindre fuktbindende stoffer finnes det igjen i kroppen, samtidig som den beskyttende fettproduksjonen avtar, og hudens ytterste lag blir tynnere og tynnere og mer følsom.

Varm og tørr inneluft gjør det ikke bedre, ivrig konstant dusjing gjør at huden mister sitt beskyttende fett og summen av årene i solen bidrar også. Man tror at fukt til huden er viktig, men fett er minst like viktig. Uten beskyttende fett blir hudbarriæren utett og fukten lekker ut. Dette gjelder både føtter, hender, negler, overarmer og legger spesielt.

Smarte triks er: ta bort gammel hud, vask forsiktig og ikke bruk for varmt vann, bruk milde produkter og smør deg når huden er fuktig.

Velg riktige ingredienser- glycerin, karbamid, evitamin, shesmør, kualuronsyre (sukker moleky) og squalane (fettsyre) , dette er gode ingredienser du kan se etter i innholdfortegnelser.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg